BA:s Stallteknik (Logotyp)
Ydre-Grinden (Logo)

Frihängande liggbås

Ydre-Grinden (Frihängande liggbås) Den nyare av våra förkortade liggbåsmodeller är den frihängande. De fria ytorna är resultatet av de frihängande avskiljarna. Ett stort plus när man monterar mattor, men även en "luftig" lösning för djuren.
En bonus är det nedre röret som fungerar som bogplanka och förhindrar att djuren hasar sig framåt och kommer för långt in i båset. Att bredden på båsen är justerbara med enkla ingrepp gör lösningen riktigt flexibel.

Golvbultade liggbås

Ydre-Grinden (Golvbultade liggbås)Golvbultade förkortade liggbåsavskiljare är det stabilaste i inredningsväg som går att ha. Med infästningspunkter i golvet samt i två fästen vid nackbom och frontrör finns inga svaga punkter. Därför har dessa inte minst varit populära för lite kraftigare djur.
Enkel montering och prisvärdhet har också bidragit till att många idag använder denna inredning.

Utförande

Ydre-Grinden (Frihängande liggbås)Båda avskiljarna bidrar till en friare och naturligare miljö för djuren. Det noteras att djuren ligger fint och prydligt i sina förkortade bås. De är tillverkade av 60.3 mm rör och till den frihängande avskiljaren används nedgjutna 80×80 mm stolpar som bärare för de längsgående rören.
Många väljer också att kombinera det extrautrymme som bildas framför båsen med en gång (vanligast i dubbelrad).

Övrigt

När en liggbåsrad läggs med huvudet mot en skrapgång så finns en praktisk lösning där en tät ECO-plastskiva med fästen monteras på båsavskiljarna. Detta gör att djuren i båsen håller sig torra och rena.
Nackbommen i båda båsen är reglerbar och är tänkt att ställas in så att djuret går lagom långt in i båsen innan det lägger sig. Den golvbultade avskiljaren har även ett frontrör framtill som hindrar djuren att komma för långt fram, något som sker automatiskt via upphängningen i det frihängande båset.